Colombia (Cauca)

Kvalitní pověst Kolumbie pramen z tvrdé práce a skvělého terénu. Když mluvíme o různých aspektech kolumbijských káv, vstupuje do hry také jedinečná topografická charakteristika: tři pohoří And. Mezi pohořími a uvnitř nich se vytváří několik mikroklimat. Tato mikroklima poskytují vynikající podmínky pro produkci vysoce kvalitní kávy.

V jižní Kolumbii leží město Popayán, hlavní město departementu Cauca. Na východě hraničí s Huilou náhorní plošina Popayán. Díky nadmořské výšce a blízkosti rovníku a okolních hor poskytuje takzvaná Meseta de Popayán velmi stabilní klimatický rok a bohaté vulkanické půdy – a tedy atraktivní prostředí pro pěstování kávy.

Tato káva pochází z Asociación de Caficultores Ecológicos del Cauca (ACEC). Družstvo má kolem 500 členů, z toho 80 žen. Všechny rodiny žijí v regionu a pěstují kávu na 0,5 až 1,5 hektaru půdy. ACEC nabízí svým členům školení, aby zlepšili kvalitu kávy a snížili její dopad na životní prostředí. S pomocí ACEC se mnoha členům podařilo získat certifikaci Organic.

Pražení

Hrubost mletí

Balení