Rwanda (Simbi)

V posledním desetiletí se Rwanda umístila jako původce speciální kávy světové třídy – z dobrého důvodu. Mycí stanice ve většině kávových regionů investovaly do nové infrastruktury a nyní jsou k nalezení laboratoře na baňkování pro kontrolu kvality. Toto zaměření na zvýšenou kvalitu a ideální podmínky pěstování v zemi vede k výjimečným kávám.

Přírodní Bourbon z Kinazi Coffee Washing Station není výjimkou. Tuto, stejně jako mycí stanici Simbi, založil Abdul Rudahunga, který byl inspirován velkou vášní své babičky pro pěstování a pražení kávy. Stanice se nachází ve čtvrti Huye Hills v jižní provincii Rwandy a zahájila provoz již v roce 2016 a stejně jako Simbi byla oceněna v soutěžích Rwandského poháru excelence.

Po rozvláknění čerstvě sklizených zralých třešní prochází káva procesem mokré fermentace a zrna jsou následně tříděna na základě hustoty pomocí třídicích kanálů naplněných vodou. Mokrý pergamen se nejprve suší pod krytem po dobu 24 hodin, než se přenese na sušicí lůžka pod širým nebem, kde se nechá sušit v průměru 15 dní. Výsledek v šálku je ovocný a svěží, což odráží velké nasazení farmářů. a pílí.

Pražení

Hrubost mletí

Balení